El vell camí

 

  

  La foscor del carrer penetra a través dels vidres de la finestra. Els fanals focalitzen la seua llum groguenca sobre les lloses calcàries que cobreixen el vell camí. I provoca una resplendor irrisòria, dolenta, imperfecta, tènue, que tenyeix els objectes i els edificis d’un color irreal.

 

  Sobre l’escriptori un llibre de tapes roges. Es tracta de Notes del capvesprol de Josep Pla. El prenc entre les mans. Passe les pàgines a poc a poc, rellegint alguns paràgrafs. Les presents notes que avui, 20 de novembre del 2008, iniciaré són un experiment. El meu nom és Lucia, estic estudiant filologia catalana en la Universitat de València. I he de fer un treball per a classe que consisteix en realitzar un breu dietari que continga les reflexions i suggerències que em provoquen la lectura d’un llibre d’algun assagista de la literatura catalana. Els meus companys i jo teníem un bon grapat de noms il·lustres per a fer la tria del autor sobre el qual anàvem a treballar. Finalment, m’he decidit pel llibre, anteriorment citat, de Josep Pla. Un autor pel qual sent una gran predilecció.

 

  Comence a sentir fred. La gelor és una verí que muda el cos, i fa l’ànima més sensible, més receptiva. Encete la lectura de Notes del capvesprol.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Published in: on 12 gener 2009 at 17:34 pm Comments (0)


Feu un comentari


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 13 14 ?