Avui, 14 de gener, és la darrera anotació que hi faig. Per fi, he arribat a les darreres pàgines de Notes del capvesprol. Potser aquest és un d’aquells petits detalls que ens constaten el pas del temps. Aquest dietari s’iniciava amb l’obertura de la lectura del llibre. A poc a poc, llegint cada plana, han anat transcorrent les hores. M’ha seduït. He gaudit. M’ha estimulat la reflexió. M’ha acompanyat en la fredor d’aquest període hivernal. I sense adonar-me’n, he arribat al final de la lectura.

 

  Tot té un cicle: l’espai de lectura del llibre de Pla, les classes del curs 2008-09,… I aquest treball —fer un bloc a partir una lectura d’un autor de la literatura catalana— també havia d’exhaurir. I…

 

 

  …La foscor del carrer penetra a través dels vidres de la finestra. Els fanals focalitzen la seua llum groguenca sobre les lloses calcàries que cobreixen el vell camí. I provoca una resplendor irrisòria, dolenta, imperfecta, tènue, que tenyeix els objectes i els edificis d’un color irreal.

 

  Sobre l’escriptori un llibre de tapes roges. Es tracta de Notes del capvesprol de Josep Pla. El prenc entre les mans. Passe les pàgines a poc a poc, rellegint alguns paràgrafs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Published in: on 12 gener 2009 at 17:26 pm Comments (0)


Feu un comentari


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 10 3 ?